S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » BYLINNÉ ČAJE » YUNNAN PU ERH tmavý sypaný bylinný čaj | Centrum bylin


        

YUNNAN PU ERH tmavý sypaný bylinný čaj | Centrum bylin


2x

 

Číslo produktu: CB-PUERH tmavý
Množství
Cena bez DPH : 116,07 Kč (4,64 EUR)
Cena s DPH (12 %):
130,00 Kč (5,19 EUR)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Nálev je zemitý, avšak nesvíravý.

Čaje typu pchu-er mají obecně silnou, výraznou chuť i aroma. Pocházejí z provincie Jün-nan (Yunnan) a jsou součástí tradiční čínské medicíny. Jedná se o čaje dodatečně fermentované. Díky složitému a zdlouhavému způsobu zpracování tak pchu-er vytvořil jedinečnou skupinu. Traduje se, že na chuť pchu-eru se musí postupně zvykat. Po prvním šálku si ho zamilujete, nebo se k němu časem tzv. propijete. Čím starší pchu-er je, tím kvalitnější nápoj z něj připravíte. Je to čaj, který potřebuje stárnout.

Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporujestav kostí a kůže. Je doporučovánpři regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.

Příprava: je dvojího druhu

  • Jednonálevový puerh: Na půl litru horké vody (95°C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se 2-4 minuty. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
  • Vařený puerh: Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s velmi vysokým obsahem kofeinu.

 Doporučená příprava:
Jednu polévkovou lžíci sypaného pchu-eru (cca 6–8 g) vložíme do konvičky a přelijeme 500 ml horké vody těsně pod bodem varu. Louhujeme 2–4 min.Možno připravit 3 nálevy. Čím více dáme čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení intenzivnější chuti je vhodnější spíše přidávat čaj, než prodlužovat dobu louhování.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

M2JiZTI2Ym