Úvod » PODLE NÁZVU » Rejstřík českých názvů » Camu Camu » CAMU CAMU mletý plod | Centrum bylin


        

CAMU CAMU mletý plod | Centrum bylin

Myrciaria dubia


3x

 

Číslo produktu: CB-Camu Camu
Výrobce: Centrum bylin
Množství
Cena bez DPH : 233,04 Kč (8,46 EUR)
Cena s DPH (15 %):
268,00 Kč (9,73 EUR)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Camu Camu v  prášku - super fruits - je vycházející „hvězdou” v oblasti zdravé výživy. U nás téměř neznámé, ale ve světě vysoce ceněné. Čím se zasloužily o přívlastek „super ovoce”.
Camu Camu je v rostlinném světě největším „výrobcem” přírodního vitamínu C, v množství nesrovnatelném s jinými rostlinami. Je 30-60 x vyšší než v pomerančích a 2-3x vyšší než v tak vysoce ceněné Acerole. Plody obsahují také vápník, draslík, železo, riboflavin (vit. B 2), niacin (vit. B 3), fosfor, bílkoviny, aminokyseliny a flavonoidy značně usnadňující absorbci vitamínu C organismem.
Camu Camu získalo přívlastek „anti-aging”, protože Vitamin C značně zpomaluje procesy stárnutí buněk všech orgánů, pokožky i celého organismu.
Camu Camu může být také neocenitelným pomocníkem starších osob – jako prostředek zmírňující již existující handicap pohybových či komunikačních schopností , tedy zlepšující kvalitu života.
Nadšení propagátoři Camu Camu tvrdí že „rozsvěcuje jejich den a rozjasňuje jejich smysly”.

 

Camu camu patřící do skupiny zvané „super ovoce“ je skutečným darem amazonských pralesů. Prášek z tohoto kyselého ovoce  je bohatým zdrojem především přírodního vitamínu C. Ten jak známo přispívá k normální funkci imunitního systému, k ochraně buněk před oxidativním stresem, k snížení míry únavy a vyčerpání. Vitamin C zvyšuje vstřebávání železa, podporuje normální funkci nervové soustavy a přispívá k normální psychické činnosti.

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme s vodou, džusem či jinou šťávou a užíváme 3x denně. Doporučujeme přidávat do jídel, zmrlin a koktejlů pro zvýšení jejich nutriční hodnoty.

 

Camu Camu je nízký keř, který můžete nalézt takřka v celém amazonském pralese v Peru a v Brazílii. Na tomto keři roste ovoce o velikosti menšího citronu, které má světle oranžovou až purpurově červenou, žlutou až zelenou barvu. Toto ovoce, kterému se podle keře říká Camu Camu, je doslova nabité přírodním vitaminem C. Dokonce je nabité tímto vitamínem více, než jakýkoli jiný zdroj potravy na planetě.

Dále, kromě vitamínu C, obsahuje beta-karoten, draslík, vápník, železo, niacin, fosfor, bílkoviny, serin, thiamin, leucin a valin. Tyto výkonné fytochemikálie a aminokyseliny mají překvapující řadu léčebných účinků. Camu Camu má stahující, antioxidační, protizánětlivé, zvláčňující a výživné vlastnosti.

Zdravotní benefity Camu Camu

Podívejte se na to, jaké má toto ovoce benefity pro naše zdraví:

Jak již bylo řečeno, má extra vysoký obsah vitamínu C – více než jakákoli jiná jídla nebo doplňky! Půl čajové lžičky prášku poskytuje více než 400% denní dávky vitamínu. Tento vitamín C je čistě přírodní, vstřebává se v našem těle lépe než uměle vytvořený vitamín.
Posiluje imunitní systém
Vysoký obsah antioxidantů
Upravuje náladu – efektivní a bezpečné antidepresivum.
Podporuje optimální funkci nervového systému včetně očních a mozkových funkcí.
Snižuje záněty v těle.
Má antivirové vlastnosti.
Chrání proti onemocnění jater, včetně rakoviny jater.
Účinný proti všem formám viru herpes.
Porovnání s jinými potravinami

Ve srovnání s pomeranči Camu Camu obsahuje 30-50 krát více vitamínu C, dále desetkrát více železa, třikrát více niacinu, riboflavinu dvakrát tolik, a 50% více fosforu. Je to skutečně zázračné ovoce nabité super látkami pro naše zdraví.

Přírodní vitamin C ve srovnání se syntetickým vitaminem C

Vitamin C je nejznámější a možná nejdůležitější ze všech vitamínů. Nemůže být vyroben v těle a musí být tělu dodán zvenčí.



Dr. Szent-Gyorgi získal Nobelovu cenu za medicínu v roce 1937 za izolaci vitamínu C a uznání její důležitou roli v lidském zdraví. Ve svých studiích demonstroval mnoho výhod konzumace vitamínu C. I když byl vědec, který izoloval kyselinu askorbovou, trval na tom, že vynikající výhody vitamínu C jsou mnohem výraznější, když je spotřebován z přírodních potravin.

Přírodní potravinové zdroje vitamínu C obsahují také další faktory, které zvyšují efektivitu a využití vitaminu C je v těle. Obsah přírodního vitamínu C v Camu Camu umocňuje celý profil přirozeně se vyskytujících minerálů a aminokyselin.

TIP: Lucuma – další perfektní superovoce

Camu camu pro emocionální a duševní pohodu

Některé mimořádné vlastnosti tohoto amazonského ovoce popsal Gary Null, Ph.D., známý odborník na výživu. Ve své příručce uvádí seznamy onemocnění a bylin, které byly nalezeny jako účinné pro zdraví na konkrétních orgánů / systémových nedostatků a problémů. V diskusi o komplexní léčbě deprese zde uvádí 19 rostlin obsahujících chemické látky pro vyrovnání nálady. Camu Camu je hned číslo 2 na jeho seznamu. Camu Camu poskytuje nutriční podporu pro mozek, ten tak může optimalizovat vyvažování chemie v těle. Navíc výzkum naznačuje, že vitamin C podporuje zvýšené hladiny serotoninu v mozku.

Navíc neexistují žádné vedlejší účinky Camu Camu, jako je tomu u některých antidepresiv a podobných přípravků – jako zažívací potíže apod. Může tak být bezpečně používán v kombinaci s farmaceutickými antidepresivy.

Kognitivní schopnosti Camu Camu

Různé antioxidační účinky Camu Camu, z nichž některé jsou odvozeny z obrovského množství vitamínu C, také přispívají k odstranění problému v těle, které jsou často způsobené volnými radikály a oxidačním stresem. Camu Camu bývá spojeno s prevenci určitých kognitivních poruch, jako je Alzheimerova choroba a nebo demence. Také může zvýšit kognitivní schopnosti u mladších lidí, jako paměť, koncentraci a soustředění.

Svalový tonus

Různorodá směsice živin, vitamínů, minerálů, aminokyselin, a organických sloučenin nacházející se v Camu Camu z něj dělá jednu z nejkomplexnějších zdravých potravin. Tato kombinace živin také usnadňuje růst a ochranu svalů. Pokud hledáte cestu, jak zlepšit váš metabolismus a zvýšit svalový tonus, stravování Camu Camu může být ideálním doplňkem cvičení.

Zdraví očí

Karotenoidy jsou primárně chváleny pro svou schopnost chránit zdraví očí jako antioxidant, ale mají i další důležitou roli v lidském těle. Tím, že odstraní oxidační stres v oku, karotenoidy v Camu Camu může zabránit vzniku makulární degenerace a rozvoji šedého zákalu, což vám umožní jasně vidět i ve stáří!

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NDFhZ