Úvod » PODLE NÁZVU » Rejstřík českých názvů » Ječmen setý » MLADÝ ZELENÝ JEČMEN PRÁŠEK | Centrum bylin
Jemný zelený prášek je vyrobený rozemnletím usušeného mladého zeleného ječmene, pěstovaného na Novém Zélandu. Nápoj z mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus. Je plný vitamínů, nimerálů, aminokyselin a enzymů. Díky jeho nenapodobitelné kombinaci dokáže působit alkalizačně, antioxidačně a upravovat životně důležité procesy v lidském těle.
Mladý ječmen je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě. Mladý ječmen obsahuje betakaroten, vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, niacín, biotin, kyselinu listovou, široké spektrum aminokyselin: Alanín, Methionín, Arginín, Fenylalanín, Prolín, Serín, Glycín, Treonín, Histidín, Tyrosín, Izoleucín, Valín, Leucín, Lyzín, Kyselina aspartamová, Kyselina glutamová. Minérály jako draslík hořčík, křemík, zinek, vápník, ale především enzymy a chlorofyl
Mladý ječmen má silný alkalizující účinek v těle. Účinně neutralizuje zakyselení organismu a reguluje tedy problémy spojené s ním. Obsahuje látkysilně antioxidační, které zabraňují stárnutí organismu a pravděpodobně mají zajímavý protirakovinový účinnek. Další látky obsažené v mladém ječmenu detoxikují organismus, zabraňují vstřebávání karcinogenních látek ze zažívacího traktu a zažívací trakt čistí. Velký obsah chlorofylu má přímý vliv na hladinu hemoglobinu, podporuje zásobení tkání kyslíkem a pomáhá odstraňovat těžké kovy a chemikálie z krve.
Tradiční užití: 2x denně 2 čajové lžičky rozmíchat ve vodě, šťávě, či džusu a vypít nalačno.
V dnešním světě jsou zelené potraviny jako mladý ječmen,chlorela, spirulina naprosto nepostradatelné pro správnou funkci organismu. Naše tělo se setkává s cizorodými látkami a jedy, které se v těle ukládají, díky tomu klesá jeho výkon, přichází únava, rychleji stárne a nemoci nevyjímaje. Zelené potraviny poskytují jakýsi štít přírody proti civilizačním chorobám. Již 10 denní užívání vede k pocitu nabité energie a lehkosti.
TIP na přípravu: požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2x více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.